محمود خاقانی کارشناس حوزه نفت و انرژی و مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران به مهر میگوید: با افزایش تولید نفت امکان فروش بیشتر نفت برای ایران فراهم نیست.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی معتقد است در شرایط فعلی و با وجود تحریمها در حوزه انرژی، انجام مذاکرات با کشورهایی مانند ژاپن موجب شود تا درصورت وقوع توافق برجام با وجود زیرساختهای مناسب، کار با حداکثر ظرفیت آغاز شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد.
بازارسازی تضمینی برای فروش نفت خام، راهکاری که از سالها قبل در دسترس بود ولی کسی به دنبال آن نرفت. دولت سیزدهم این راهکار را پیش برد و در نهایت موفق به خنثیسازی تحریمهای فروش نفت و افزایش چشمگیر صادرات نفت به کشور ونزوئلا به عنوان اولین مقصد پالایشگاهداری فراسرزمینی شد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه رابطه مالی دولت با وزارت نفت در قانون بودجه باید شفاف باشد، گفت: متاسفانه بخشی از درآمدها و منابع وزارت نفت در تاریک خانه قرار دارد.
بررسی گزارش پنجماهه کشور نشان میدهد دولت همزمان با تسویه ۵۴ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت قبل توانسته در ایجاد درآمدهای پایدار بهخوبی عمل کند. موضوعی که در بهبود شاخصهای کلان اقتصادی اثرگذار خواهد بود.
تولید نفت که در سال ۹۹ به زیر ۲ میلیون بشکه در روز هم رسیده بود، اکنون در حال رسیدن به رقم ۳ میلیون بشکه در روز است. همچنین فروش نفت و گاز و وصول درآمدهای آنها هم بیشتر شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر لزوم شفافیت درآمدهای نفتی برای مردم گفت: با اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت، امکان برنامهریزی بهتر و بهینهسازی هزینهکرد توسعه میادین میسر میشود.
اموال بلوکه شده ایران در حسابهای رسمی مربوط به صادرات نفت قبل از اعمال تحریمها است و همه ارز حاصل از صادرات نفت و محصولات هیدروکربوری در شرایط تحریم به کشور بازمیگردد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی از وصول ۵۸۰ درصدی درآمد حاصل از فروش نفت، میعانات گازی و ۲۰۰ درصدی درآمد حاصل از مالیات در چهار ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و تأکید کرد: دستورکاری برای افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۱ وجود ندارد.
نماینده مجلس گفت: ونزوئلا میتواند به عنوان پایگاهی برای تهران به منظور خنثیسازی تحریمهای آمریکا عمل کند. همکاری ایران با این کشورها و اخذ سهام پالایشگاههای فراسرزمینی در آنها میتواند به نفع جمهوری اسلامی ایران باشد و فروش نفت ایران را نیز تضمین کند.
طبق گزارش رویترز، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به ونزوئلا به 6 میلیون بشکه در ماه معادل 200 هزار بشکه در روز رسیده است، درحالی که این رقم در دولت قبلی صفر بود.
رئیس دفتر مطالعات انرژی وین گفت: تولیدکنندگان عمده نفت برای حفظ سهم خود از بازار، همواره نقشهراه و استراتژی بلندمدتی را طراحی و اجرا میکنند که یکی از آنها، سهامدار شدن در پالایشگاههای فراسرزمینی است.
بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، موضوع تأمین منابع مالی طرحها و پروژههای مختلف اقتصادی و تحقق وعدههای معیشتی رئیسجمهور در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و برای کاهش اثرات منفی اقتصادی برجای مانده از دولت قبل، تلاش شد تا روند فروش نفت ایران به مدار سابق بازگردد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به مزایای همکاری ایران با کشوری مانند ونزوئلا گفت: ما میتوانیم فرآوردههای نفتی را تولید کنیم و درهمان مناطق به فروش برسانیم تا بازار فروش محصولاتمان را هم فراهم کنیم.
طبق محاسبات، بی تفاوتی دولت قبل در تعامل با چینیها موجب شد همکاری این کشور با ایران برای دور زدن تحریم نفتی آمریکا در دوره دوم تحریمها کاهش یابد و عدمالنفع 20 میلیارد دلاری نصیب کشور شود.